Eşti aici

Declarații

În această secțiune veți regăsi declarațiile semnate sau inițiate de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și alte ONG-uri de media din Republica Moldova. Organizația noastră reacționează de fiecare dată când sunt încălcate sau amenințate drepturile reprezentanților mass-media și cer autorităților competente să ia măsurile corespunzătoare.

Declarații

Celula de criză a jurnaliștilor, lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent în vederea apărării drepturilor și intereselor legitime ale reprezentanților mass-media în perioada de criză pandemică, solicită Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) să includă reprezentanții din domeniul mass-media din prima linie și angajații redacțiilor care se află în contact direct cu ei...

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă comportamentul inadmisibil și dezonorant al avocatei Cătălina Galușca în raport cu jurnaliștii redacției „SP” și solicită Comisiei de Etică și Disciplină din cadrul Uniunii Avocaților din Republica Moldova să inițieze procedura disciplinară în privința ei.

Organizațiile neguvernamentale de media își exprimă profunda îngrijorare și condamnă acțiunile de intimidare a jurnaliștilor TV8, Viorica Tătaru și Andrei Captarenco, exercitate de către membrii Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii.

Celula de criză a jurnaliștilor, lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent în vederea promovării transparenței și a dreptului de acces la informație în perioada de criză pandemică, solicită Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) să-și respecte angajamentul asumat public în raport cu mass-media.

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă acțiunile abuzive ale angajaților Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) împotriva jurnaliștilor, care își exercită misiunea de informare a cetățenilor asupra evenimentelor de interes public.

Președintei alese a Republicii Moldova, doamnei Maia SANDU Președintelui în exercițiu al Republicii Moldova, domnului Igor DODON Președintei Parlamentului Republicii Moldova, doamnei Zinaida GRECEANÎI Ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, E. S. Peter MICHALKO

Organizațiile neguvernamentale de media își exprimă profunda îngrijorare și condamnă acțiunile de intimidare și agresare a jurnaliștilor Viorica Tătaru și Andrei Captarenco, exercitate de către membrii Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii.  

Organizațiile neguvernamentale de media protestează împotriva acțiunilor abuzive ale Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) în raport cu jurnaliștii care își exercită profesia în spațiul public și în timpul unor evenimente de interes public.

Organizațiile neguvernamentale de media protestează împotriva acțiunilor abuzive ale Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) în raport cu jurnaliștii care își exercită profesia în spațiul public și în timpul unor evenimente de interes public.

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă limbajul injurios folosit de către deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor Anatolie Labuneț în raport cu reportera postului de televiziune TV8.