Eşti aici

Despre noi

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) este o organizaţie nonguvernamentală (ONG), necomercială, apolitică, constituită în formă organizatorico-juridică de „instituţie privată”, care acordă asistenţă jurnaliştilor şi instituţiilor media din Republica Moldova. Misiunea CJI este de a facilita dezvoltarea unei societăți informaționale prin consolidarea unei prese libere și viabile, inclusiv new media,  prin intermediul proiectelor ce oferă educație în domeniul jurnalismului și relații cu publicul, campanii de media advocacy, cercetare, media literacy și produse jurnalistice nonprofit.

Centrul pentru Jurnalism Independent a fost fondat în 1994, ca un proiect al Casei „Lumea Deschisă”. În 1998 devine organizaţie independentă. CJI se bucură de sprijinul Ambasadei Britanice, DFID, Ambasadei SUA, USAID, IREX -Moldova, OSCE, NED, Programului MATRA al Ministerului olandez de Externe, organizaţiei Free Press Unlimited (Olanda), Civil Rights Defenders (fostul Comitet Helsinki pentru Drepturile Omului din Suedia), Fundaţiei Est-Europene, Programului Mass-Media al Institutului pentru o Societate Deschisă, Şcolii de Jurnalism a Universităţii Missouri (SUA), Agenţiei Suedeze pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională (Sida/Asdi), Fundaţiei Soros - Moldova, PNUD ş.a.

Din februarie 2000, CJI este membru al Reţelei de profesionalizare a mass-media din Europa de Sud - Est (South East European Network for Professionalisation of the Media - SEENPM), din iunie 2001 - membru al International Freedom of Expression eXchange (IFEX).

Alături de multiplele evenimente tematice, organizate de CJI, se numără și două importante evenimente anuale, inițiate de Centrul de Jurnalism Independent și desfășurate sub egida acestuia: Ziua Libertăţii Presei (luna mai) şi Gala Presei (luna decembrie). 

Fiind o instituție care optează pentru transparență, CJI invită pe cei interesați de activitatea noastră să răsfoiască, virtual, rapoartele de activitate și pe cele de audit financiar din ultimii ani ale Centrului nostru.

 

Adunarea Fondatorilor:

Corina Cepoi

Nicolae Negru

Alexandru Canţîr

Angela Sîrbu

 

Membrii Consiliului de Administrare al CJI:  

Ion Terguță  

Alina Țurcanu  

Rodica Mahu  

Igor  Cașu

Dumitru Ciorici  

Mihail Sirkeli  

Ruslan Mihalevschi  

Vadim Șterbate  

Liudmila Topal