Eşti aici

La CJI

Au fost desemnați câștigătorii Topului Jurnaliștii Anului 2017
Clubul de presă din Chișinău - Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Comitetul pentru Libertatea Presei (CLP) au desemnat jurnaliștii anului 2017, în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă, ediția a XXIII-a, organizată pe 14 decembrie, la Chișinău.
 
Topul... mai multe
„Împărțit la doi”: șanse egale în alegeri pentru femei și bărbați
Cum ar trebui create posibilități egale pentru femei și bărbați în alegeri și ce ar trebui să facă concurenții electorali ca să respecte principiul șanselor egale – în special, în condițiile modificării sistemului electoral? Cum va încuraja Comisia Electorală Centrală partidele... mai multe
CJI angajează doi experți pentru evaluarea cadrului juridic în domeniul mass-media

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) angajează doi experți naționali pentru evaluarea cadrului legal ce reglementează domeniul mass-media.

 Obiectivele studiului:

CJI lansează studiul național de audiență
Centrul  pentru  Jurnalism Independent invită  jurnaliștii la conferința de presă cu ocazia lansării studiului național de audiență  a mass-media din Republica Moldova, realizat în luna octombrie 2017. Studiul oferă date privind audiența canalelor TV, a posturilor de radio și a... mai multe
ONG-urile de media condamnă acțiunile de intimidare a jurnalistului Vadim Șterbate
Organizațiile de media sunt îngrijorate de amenințările și intimidările din partea unui fost lucrător al Inspectoratului de Poliție Soroca la adresa jurnalistului Vadim Șterbate. Astfel, în urma publicării de către jurnalist a unor fotografii despre parcările ilegale în orașul... mai multe
Câștigătorii World Press Photo 2017: Michael Vince Kim, câștigătorul premiului I la categoria „People”, Stories
Seria de fotografii intitulate „Aenikkaeng”, care a luat premiul I la Categoria „People”, Stories, aparține fotojurnalistului Michael Vince Kim din Marea Britanie SUA.
Câștigătorii World Press Photo 2017: Tom Jenkins, câștigătorul premiului I la categoria „Sports”, Singles
Fotografia intitulată „Grand National Steeplechase”, care a luat premiul I la Categoria „Sports”, Singles, aparține fotojurnalistului Tom Jenkins din Marea Britanie și a fost efectuată pentru publicația The Guardian.
Centrul pentru Jurnalism Independent a instruit jurnaliștii în Fact-checking
14 jurnaliști și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale au fost instruiți pe 2-3 decembrie la subiectul „Fact-checking și prelucrarea datelor”.