Eşti aici

Cine sunt inamicii presei?

Libertatea presei este o componentă esențială a unei democrații sănătoase, iar atunci când persoanele care dețin o funcție publică nu înțeleg acest lucru, ele trebuie taxate.
La rubrica „Inamicii presei” vom prezenta cazurile în care persoane cu o funcție publică - fie că sunt din Republica Moldova, fie din străinătate - vor intimida reprezentanții mass-media printr-un limbaj licențios, un comportament violent sau le vor îngrădi accesul la informare și la libertatea de exprimare.

Ștefan Șaptefrați

25 Octombrie 2018
Ștefan Șaptefrați
Procuror-șef al Procuraturii municipiului Chișinău
Moldova
„Și nu o să vă dau niciun comentariu, nici eu, nici procurorul de caz. La revedere!”
Română
Ștefan Șaptefrați, procuror-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, a fost contactat telefonic, pe 25 octombrie, de jurnalista Elena Cioina, manager media la platforma E-sănătate.md, pentru niște detalii despre un caz de corupție din domeniul sănătății. Procurorul însă a bruscat-o din start pe jurnalistă, fără să o asculte până la capăt: „Încă odată vă spun - nu comentez cauza dată deoarece sunt pornite cauze penale pe acțiuni de corupere. Mă ascultați sau nu? Și nu o să vă dau niciun comentariu, nici eu, nici procurorul de caz. La revedere!”, a răspuns Șaptefrați pe un ton ridicat și a întrerupt discuția.