Eşti aici

Coronavirus. Postul francez Radio Nova lansează „internaționala radiourilor izolate”

06 Aprilie 2020
249 de afişări
Postul francez Radio Nova a anunţat luni lansarea unei „internaţionale a radiourilor izolate", ai cărei membri difuzează în fiecare seară o emisiune realizată de una dintre staţiile participante la această reţea, care se întinde pe calea undelor de la Bologna la Johannesburg şi de la Seul la Los Angeles, scrie agerpres.ro cu privire la AFP.

Postul Neu Radio din Bologna, Italia, una dintre cele mai grav afectate ţări de pandemia de COVID-19, a pregătit o emisiune inaugurală, care va fi transmisă luni seară pe frecvenţele postului Radio Nova.

În zilele următoare, aproximativ 20 de posturi radiofonice s-au înscris în această reţea inedită, printre ele aflându-se posturi precum Dublab din Los Angeles (Statele Unite), CISM din Montreal (Canada), Kaya FM din Johannesburg (Africa de Sud), radioul german Cosmo, Radio Eksen din Istanbul (Turcia), Teder din Tel Aviv (Israel) şi Seul Community Radio din Coreea de Sud.

Toate posturile participante vor difuza programe preponderent muzicale.

„Frontierele, uşile se închid. Putem să continuăm, prin intermediul internetului, să spunem poveşti comune?", s-a întrebat Emmanuel Hoog, fostul CEO al AFP şi directorul actual de la Nouvelles editions independantes (LNEI), companie ce grupează participaţiile personale ale bancherului Matthieu Pigasse în mass-media şi cultură (Radio Nova, revista Les Inrocks, festivalul muzical Rock en Seine).

Sursa foto: Radio Nova