Eşti aici

Emisiunea „Media Azi”, ediția 61: Cazurile de violență cu filmări trimise la redacție -- cum relatăm?

10 Noiembrie 2017
938 de afişări
Zilele trecute, Consiliul de Presă a îndemnat instituțiile media să trateze profesionist cazurile de violență. Îndemnul a venit după ce mai multe portaluri și televiziuni au difuzat imagini cu o minoră abuzată de alți tineri.

De ce difuzează instituțiile media astfel de materiale şi care sunt principalele probleme deontologice în astfel de situații? Despre acest subiect au discutat Olga Manole, membră a Consiliului de Presă, şi Cristian Jardan, directorul portalul Unimedia, în calitate de invitați ai celei de-a 61-a ediții a emisiunii „Media Azi”, a cărei gazdă a fost jurnalista Anastasia Nani.   

Participanții emisiunii au analizat în baza exemplelor și a propriei experiențe cum se relatează cazurile de violență și cum trebuie să procedeze jurnaliștii atunci când la adresa redacția parvin materiale cu astfel de conținut.

Vedeți, de asemenea, cum ar trebui educat publicul ca să consume informații de calitate.

_______________________
Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI. Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.