Eşti aici

Forțele de securitate din Belarus au percheziționat locuințele mai multor jurnaliști și activiști pentru drepturile omului

17 Februarie 2021
161 de afişări
Forțele de securitate din Belarus au percheziționat pe 16 februarie locuințele câtorva zeci de jurnaliști și activiști pentru drepturile omului din toată țara, scrie Europalibera.org. Cel puțin 25 de locuințe din Minsk și din alte localități au fost cercetate, precum și birourile centrului pentru drepturile omului Viasna și sediul Asociației jurnaliștilor din Belarus.

Autoritățile de al Minsk au spus într-o declarație că raidurile sunt legate de o anchetă privind finanțarea protestelor de către „organizații care se poziționează ca apărători ai drepturilor omului”.

Lidera opoziției, Svetlana Țihanovskaia, a condamnat perchezițiile, spunând că în încercarea de a se agăța de putere regimul „îi reprimă pe cei care apără drepturile omului”. Cât timp asta va continua, a adăugat Țihanovskaia, toți bielorușii sunt în pericol.

Belarus se află în criză din august, când președintele Aleksandr Lukașenka s-a declarat învingător în alegerile prezidențiale, despre care opoziția au spus că au fost „măsluite”, declanșând masive demonstrații de protest reprimate violent de poliție și forțele de securitate.

Sursa foto: tut.by