Eşti aici

Kathy Griffin a fost concediată de CNN după „gluma“ deplasată la adresa lui Trump şi se confruntă cu un val de critici: reacţia liderului SUA

02 Iunie 2017
708 afişări
Comedianta şi realizatoarea TV Kathy Griffin (56 de ani) a fost concediată de CNN după ce a făcut publică o fotografie în care apare ţinând în mână capul însângerat al unui manechin din plastic ce seamănă cu preşedintele Statelor Unite Donald Trump. Gestul vedetei a fost dezaprobat de postul de televiziune şi a atras un val de critici dure în mediul online, inclusiv din partea liderului Americii.

Kathy Griffin a fost concediată de CNN după o colaborare de zece ani, perioadă în care a realizat programul special de Anul Nou. Decizia a fost luată la doar o zi după ce vedeta a apărut într-o imagine macabră, ţinând în mână un cap decapitat şi plin de sânge, chipul manechinului semănând cu cel al preşedintelui SUA Donald Trump. Un purtător de cuvând al CNN a catalogat gestul vedetei ca fiind „dezgustător şi ofensator“, precizând însă că postul apreciază faptul că Griffin a prezentat scuze şi a cerut ca imaginea să fie ştearsă, potrivit USA Today. Iniţial, după ce mesajele critice au început să curgă, Griffin a clarificat că nu doreşte să instige la violenţă, ci imaginea reprezintă o operă de artă şi o glumă la adresa preşedintelui american. Mai mult, într-un filmuleţ care nu mai este disponibil pe YouTube, comedianta este surprinsă în timp ce lasă să-i scape capul însângerat şi glumeşte că va fi nevoită să fugă în Mexic pentru a se feri de cei ce vor fi indignaţi. Ulterior, după ce reacţiile negative s-au intensificat, Griffin a prezentat scuze şi a admis că a fost o greşeală publicarea unei astfel de imagini. „Vă cer iertare cât se poate de sincer. Vă implor să mă iertaţi. Am mers mult prea departe. Imaginea este macabră, am înţeles de ce multe persoane au fost deranjate. Nu a fost deloc amuzant şi înţeleg acest lucru. Am întrecut limita şi regret enorm acest lucru. Am făcut multe greşeli în cariera mea şi probabil că voi mai face. Vă cer iertare!“, a transmis vedeta prin intermediul unui video publicat pe Twitter.

Pe de altă parte, fotograful care a realizat imaginea, Tyler Shields, a declarat că nu regretă nimic. „Dacă faci o operă de artă, trebuie să ţi-o asumi. Nu vreau să mă cenzurez“, a declarat acesta pentru TMZ.com. Printre cei care au criticat imaginea se numără însuşi preşedintele Donald Trump, care a declarat că gestul este unul „bolnav“, iar autoarei ar trebui să-i fie ruşine de ea însăşi, subliniind că fiul lui cel mic, Barron (11 ani), a fost foarte afectat.

De asmenea, Prima Doamnă a Americii a declarat că „din postura de mamă, soţi şi fiinţă umană, fotografia este foarte tulburătoare.“ „Având în vedere atrocităţile care se întâmplă acum în lume, o astfel de imagine este pur şi simplu greşită şi te face să pui sub semnul întrebării sănătatea mintală a persoanei care a făcut-o“, a mai spus Melania Trump. O reacţie dezaprobatoare a avut şi Donald Trump Jr.: „Dezgustător, dar nu surprinzător. Acesta este astăzi stânga. Ei consideră acest lucru acceptabil. Imaginaţi-vă că un conservator i-a făcut asta lui Obama.“
Şi Chelsea Clinton, fiica lui Hillary Clinton, fosta contracandidată a lui Trump la fotoliul de la Casa Alb, a considerat gestul comediantei „josnic şi greşit“: „Nu este niciodată amuzant să glumeşti pe seama uciderii unui preşedinte.“

Şi Anderson Cooper, care a prezentat alături de Griffin programul de Anul Nou de la CNN, a criticat fotografia cu pricina: „Sunt înspăimântat de şedinţa foto la care a participat Kathy Griffin. În mod evident, imaginea este dezgustătoare şi complet inadecvată.“

Alte critici aduse vedetei: „Cred că Trump este un dezastru atât ca preşedinte, cât şi ca om. De asemenea, cred că această imagine este oribilă şi greşită”.

Kathy Griffin, în America nu ucidem preşedinţii îngrozitori. Ci le chestionăm integritatea. Această poveste cu Kathy Griffin este atât de supărătoare şi dezgustătoare. Dumnezeule, ce este în neregulă cu oamenii în aceste zile? Ne-am pierdut pe deplin umanitatea?

Pe lângă concedierea de la CNN, Kathy Griffin a mai pierdut câteva colaborări: un cazino din New Mexico a anulat reprezentaţia pe care comedianta o avea programată pentru luna iulie, iar brandul pentru produse de toaletă Squatty Potty a rupt contractul de promovare pe care îl avea cu actriţa.