Eşti aici

Media Azi: O convenție a Consiliului Europei „ar putea reînvia Legea privind accesul la informație”

26 Octombrie 2020
296 de afişări
Accesul la informația și documentele deținute de autorități ar putea fi facilitat de Convenția Consiliului Europei privind accesul la documentele oficiale, act pe care Republica Moldova l-a ratificat în 2013 și care ar urma să intre în vigoare în decembrie 2020, după ce a fost semnat de către zece state. De ce acest document este unul important pentru jurnaliști și nu doar? Juristul Eugeniu Rîbca, expert în domeniul legislației mass-media, a oferit mai multe explicații și detalii într-o nouă ediție a emisiunii Media Azi.   
 
Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Realizarea emisiunii Media Azi a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Uk Aid.

Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea UK Aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.