Eşti aici

Media Azi: Pandemia de Covid-19 – lecții și provocări pentru jurnalismul din Republica Moldova

29 Iunie 2020
2169 de afişări
Pandemia de Covid-19 a lovit și în presă la fel ca în alte domenii. Jurnalismul din Republica Moldova se confrunta și până la criză cu multe provocări, cum ar fi dezvoltarea instituțiilor de presă sau independența financiară. Acum, pentru multe redacții problemele s-au acutizat. Horea Salajan, director executiv al Fundației mongole pentru conținut media de interes public, vorbește, într-o nouă ediție a emisiunii Media Azi, despre lecțiile oferite jurnaliștilor de această criză. 

Expertul media, care a lucrat cu mai multe redacții din Republica Moldova, spune că, pe lângă provocări, pandemia a arătat cât de importantă este presa independentă, dar și faptul că poți face jurnalism de calitate folosind dispozitive mai ieftine.
 

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI. Realizarea emisiunii Media Azi a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Uk Aid. Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea UK Aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.