Eşti aici

Președintele Comisiei Europene a propus amendarea Facebook, Twitter și a altor platforme de socializare care eșuează de mai multe ori în eliminarea conținutului extremist

12 Septembrie 2018
300 de afişări
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus amendarea Facebook, Twitter și a altor platforme de socializare dacă nu înlătură eventualul conținut extremist în maximum o oră de la momentul publicării, scrie realitatea.net.

Rețelele de socializare care eșuează de mai multe ori în eliminarea conținutului extremist pot fi amendați cu până la 4% din cifra de afaceri la nivel global.

Este nevoie ca această propunere să aibă susținerea statelor UE și a Parlamentului European. 

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a susținut, miercuri, în fața Parlamentului European, discursul anual privind Starea Uniunii.

Declarațiile se înscriu în perspectiva alegerilor euro alegerilor europene de anul viitor, dar și în contextul dezbaterii referitoare la viitorul UE cu 27 de state membre. Este așteptată și prezentarea unor etape pentru construirea unei Uniuni mai unite, mai puternice și mai democratice.

Juncker  a prezentat realizările din anul anterior și prioritățile pentru anul ce urmează. Președintele a schițat, totodată, și modul în care va aborda Comisia cele mai mari provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană.