Eşti aici

Workshop axat pe reflectarea tematicii privind diversitatea și minoritățile naționale în Moldova

04 Iunie 2019
1315 afişări
Misiunea OSCE în Moldova organizează un workshop de două zile cu privire la specificul reflectării diversității și minorităților naționale în Moldova. În cadrul workshop-ului, participanții vor revizui standardele internaționale și locale de reflectare etică privind problemele minorităților naționale și provocările pe care le prezintă discursul discriminatoriu față de pacea interetnică. Factorii care generează discriminare și stereotipurile în mass-media vor fi discutate împreună cu bunele practici pentru a combate aceste probleme. De asemenea, participanții vor afla cum jurnaliștii prin munca lor de zi cu zi pot facilita dialogul intercultural și pot promova discuții publice incluzive și pluraliste în societățile multietnice.

La final, participanții care doresc să scrie un articol axat pe tematica workshop-ului, având ca subiect diversitatea și minoritățile naționale în Moldova, vor avea ocazia să beneficieze de o sesiune de coach-ing cu unul dintre experții media.

Workshop-ul se va desfășura în colaborare cu Consiliul Audiovizualului din Moldova pentru a sprijini implementarea planului de acțiune pentru Strategia Națională de Consolidare a Relațiilor Interetnice. Misiunea OSCE sprijină autoritățile moldovenești în promovarea politicilor care fac diversitatea Republicii Moldova o putere reală și încurajează toleranța, ceea ce reprezintă o precondiție importantă pentru procesul de reglementare transnistreană.

Jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului sunt încurajați să candideze.

Dacă sunteți interesați, vă rugăm să completați formularul de participare de mai jos și să-l trimiteți împreună cu CV-ul la MtMpress@osce.org cu mențiunea "Workshop pentru jurnaliști" în linia de subiect. Participanții la workshop vor fi selectați în bază de merit.

Termenul-limită pentru depunerea dosarelor este 19 iunie 2019.

Workshopul se va desfășura în limbile română și rusă, cu traducere simultană. Cheltuielile de călătorie și cazare vor fi acoperite de Misiunea OSCE în Moldova pentru un grup selectat de participanți.

Formular de participare